Atık Akü Geçici Depolama
Eroğlu Çevre temel çalışma prensibini, insan sağlığını korumak ve çevre duyarlılığını artıracak şekilde benimsemiştir. Bunların yanı sıra geri dönüşüm kaynakların tükenmesini önlemek, atık çöp miktarını azaltmak, ülke ve dünya ekonomisine katkı sağlamaktır. Entegre lisansa sahip olan firmamız tehlikeli atık, elektronik atık, tehlikesiz atık ve atık akü geri dönüşümü yapmaktadır.
Atık akü geçici depolama lisansımız ile Türkiye’nin her ilinden atık akülerin motat sistemi üzerinden alımlarını yapmaktayız. Atık akülerin kontrolü yönetmeliği gereğince hurda aküleri düzenli bir şekilde depolama alnımızda sevkiyat programımıza göre bekletilmesini sağlıyoruz. Atık akü geçici depolama alanındaki hurda aküler güvenli bir şekilde bekletilir ve çevreye hiçbir zarar vermeden sevkiyatı yapılır
Akü Çeşitleri Nelerdir?
Aküler, kurşun asit, nikel kadmiyum, nikel demir gibi kullanılan metal cinslerine göre çeşitlere ayrılır.
Günümüzde en yaygın kullanılan akü tipi kurşun-asit akümülatörleridir. Bu aküler de temel olarak kuru ve sulu diye ikiye ayrılır.
Sulu akülerin en fazla kullanılan çeşitleri starter veya SLI (başlatma, ışıklandırma ve ateşleme fonksiyonlarının İngilizce baş harfleri ile ifade edilmiş hali) olarak da tabir ettiğimiz klasik tipteki oto aküleridir. Oto aküleri de kendi içinde tam kapalı veya buşonları açılabilen diye ikiye ayrılır. Bu iki tip akünün de içyapısı aynıdır. Yani her ikisi de klasik tipte kurşun asit akülerdir. Kapalı akülerin farkı buşonların açılamamasıdır. Bu akülere su eklenemediği için voltaj düzenekleri iyi olan araçlara takılması daha uygundur.
Bundan başka içyapısı ve kullanım alanları farklı olsa da stasiyoner (sabit tesis) ve traksiyoner (forklift) aküleri de sulu ürünler kapsamına girer.
Kuru yani VRLA akülerin içyapıları ve teknolojileri farklıdır. Bu aküler de içyapılarına göre ikiye ayrılır.
AGM ve JEL aküler Bu akülerin temel özelliği asit taşması veya sızdırması olmamasıdır. Gaz çıkışı minimumdur. Bu yüzden çok güvenlidir ve rafta bekleme ömürleri çok daha uzundur. Ayrıca sulu akülere kıyasla titreşime karşı daha dayanıklıdır. Sevkiyatı, taşınması sorunsuzdur. Kullanım alanları arasında sabit tesisler, UPS’ler, tekneler ve santraller vardır.
Atık akü geçici depolama faaliyeti hakkında bilgi almak ve atık akülerinizin değerini öğrenmek için iletişim merkezimizden bilgi alabilirsiniz.
Merkez Ofis:
Aslı Ne Mutlu San. Sitesi A20
Orta Mah. Erk Sok. No:7/20 Orhanlı Tuzla İst.
Tel: 0216 519 59 50
Fax: 0216 519 59 50
Mail: iletisim@eroglucevre.com
Atık akü geçici depolama Whatsapp hattı 0543 265 55 61 bizimle iletişime geçin lütfen