Floresan Geri Dönüşümü
Ampuller, fuloresanlar ve lambalar içerdikleri yüksek miktardaki civadan dolayı ömürlerini tamamladıktan sonra geri dönüşüme tabi tutulmalıdır. Bir floresandaki civa miktarı, üreticisine ve üretim yılına göre değişmekle beraber, 3,5-15 miligram arasındadır. Son yirmi yılda ampullerde kullanılan civa miktarı azalmış olsa da üreticiler tamamen civa kullanılmayan ampuller henüz üretememişlerdir. Ampuller çöplüğe, çöp kutusuna atıldığında veya toprağa gömüldüğünde genelde kırılırlar. Diğer yandan, bu ampullerin geri dönüşümü ise camın, metallerin ve diğer malzemelerin geri kazanılmasını ve tekrar kullanılmasını sağlarlar.
Floresan ampuller toplam atıklar içinde civanın en yüksek bulunduğu ikinci atık türüdür ve tesisimizde güvenli bir şekilde bertaraf edilmektedirler. Tesisimizde floresan ampuller, düz ve yuvarlak şekillerdeki lambalar, led ampuller ve diğer aydınlatma ekipmanları imha makinemizde kapalı ortamda güvenli bir şekilde imha edilmektedir. Bu işlem sırasında, aydınlatma ekipmanlarındaki zehirli civa ve fosfor tozu filtreler yardımı ile tutularak, çevreye risk oluşturmadan bertaraf edilirler. Tesisimizde ampullerin bertarafı, içlerindeki civanın yüzde 99,98 inin güvenli olarak geri kazanılmasını sağlar.
Sıkça sorulan sorular şunlardır,
Floresan lamba nereye atılır: Floresan lamba geri dönüşüm tesisine teslim ediler veya taplma kutularına bırakılır.
Ampul hangi geri dönüşüm kutusuna atılıkr : üzerinde ampul işareti olan geri dönüşüm kutusuna atılır.
Ampul geri dönüştürlebilirmi: Ampul %95 oranında geri dönüştürülebilir.
Fuloresan lamba imhası varmı : Eroğlu Çevre olarak yönetmeliklerce uygun ekipman ve personel ile geri dönüşümünü yapmaktayız.
Fuloresan atık kodu : 20 01 21 atık kodu dur ( fuloresan lambalar ve diğer civa içeren atıklar)
2023 yılı floresan lamba geri dönüşüm bedeli ve bertarafı için iletişime geçmeniz yeterli olacaktır.